ເຂົ້າໜົມຝຮັ່ງກຸດຈີ ຂອງຫວ້າງກິນຫຼິ້ນເຂົ້າໜົມປະສົມລະຫວ່າງຈີນກັບຝຮັ່ງ

Posted on January 3, 2015. Filed under: ຄວາມຮູ້ເລື່ອງສຸຂະພາບ, ທຸ​ລະ​ກິດ, ສາລະໜ້າຮູ້ |


ເຂົ້າໜົມຝຮັ່ງກຸດຈີນ ເຂົ້າໜົມບູຮານແຕ່ບໍ່ບູຮານເປັນທີ່ຮູ້ຈັກກັນດີໃນສະໄໝອາຍຸດທະຍາ ແລະ ໄດ້ສືບທອດກັນມາຈົນຮອດທຸກມື້ນີ້ ຕົວເຂົ້າໜົມເປັນຕົ້ນຕຳລັບແບບໂປຕຸເກັດເຂົ້າມາໄທທີ່ແຄມນໍ້າເຈົ້າພະຍາຝັ່ງລົນທະບູລີ ເປັນຂອງຫວ້າງກິນງ່າຍ

ເຊີ່ງສືບທອດເຮັດເຂົ້າໜົມຝຮັ່ງກຸດຈີນເປັນລຸ້ນທີ່ 5 ເລົ່າໃຫ້ຟັງວ່າແຕ່ເດີມເຂົ້າໜົມກຸດຈີນຝຮັ່ງບໍ່ໄດ້ເຮັດຄ້າຂາຍທົ່ວໄປ ເຊີ່ງຈະເຮັດສະເພາະຕອນມີງານ ສຳຫຼັບກິນກັບຊາກາເຟລະຫວ່າງຄົນທີ່ເຂົ້າມາໂບດໃນວັນຄີດສະມາດ ຫຼື ວັນເທດສະການຕ່າງໆ ເຮັດແຈກໃນຊ່ວງເທດສະການ ແຕ່ເມື່ອມີຄວາມຕ້ອງການເພີ່ມຫຼາຍຂື້ນ ກໍ່ຕ້ອງເຮັດເພື່ອຄ້າຂາຍ ແລະ ຈາກອັນນ້ອຍໆ ລັກສະນະຄ້າຍຄືຂະໜົມໄຂ່ ກໍ່ມີການພັດທະນາປັບປຸງໃຫ້ເປັນເຂົ້າກັບຄວາມຕ້ອງການຄົນກິນດ້ວຍການແຕ່ງໜ້າດ້ວຍໝາກໄມ້ອົບແຫ້ງ

ການເຮັດເຂົ້າໜົມຝຮັ່ງກຸດຈີນ

ขนมฝรั่งกุฎีจีนการทำขนมฝรั่งกุฎีจีน

ຕ້ອງອາໄສຄວາມຊຳນານເລະເອົາໃຈໃສ່ເປັນພິເສດ ແມ້ແຕ່ເຄື່ອງເຄື່ອງມືທີ່ໃຊ້ກໍ່ຍັງເປັນຂອງເກົ່າດັ່ງເດີມ ບາງສ່ວນຫຼຸດກໍ່ນຳມາດັດແປງປະຍຸດໃຊ້ເພື່ອຄວາມສະດວກ ຢ່າງເຕົາອົບທີ່ໃຊ້ເປັນແບບບູຮານ ຕ້ອງອາໄສຄວາມຊຳນານ ໃນການຄວບຄຸມຄວາມຮ້ອນ ໜ້າຕາເຂົ້າໜົມຈະຄ້າຍຄືເຂົ້າໜົມເຄັກ ແຕ່ດ້ວຍສູດພິເສດທີ່ສືບທອດກັນມາແຕ່ບູຮານຈະໃຊ້ພຽງໄຂ່ ແປງສາລີ ແລະ ນໍ້າຕານຊາຍເທົ່ານັ້ນ ຈະບໍ່ມີສ່ວນປະສົມຂອງເນີຍນົມ ໂຢເກິດ ຝົງຟູ ສານກັນບູດ ເມື່ອຜ່ານຮອບດ້ວຍຄວາມຮ້ອນທີ່ພໍເໝາະຈະໄດ້ເຂົ້າໜົມທີ່ອອກມາລອບນອກ ນູ້ມແໜ້ນໃນພໍດິບພໍດີ

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: